En 29 woningen staan op de planning. Dit is bijna 90% van alle 254 woningen. Veel bewoners hebben ook gekozen voor extra energiebesparende maatregelen. Er zijn al 875 zonnepanelen geplaatst.

In het voorjaar 2018 is Woonbedrijf begonnen met de renovatie van 254 woningen in de Eindhovense buurt Eckart Vaartbroek. We isoleren het dak en de gevel en brengen mechanische ventilatie aan. Ook kunnen bewoners kiezen om de keuken, badkamer en/of toilet te vervangen, zonnepanelen te plaatsen en/of de badkamer te verplaatsen.

Bewoner aan zet

De bewoners bepalen zelf wat er in hun woning gebeurt en wanneer. Willen ze liever de keuken in het najaar laten vervangen, maar het dak juist in het voorjaar? Dat kan. Bewoners kunnen hun keuzes en planning maken via het programma WoonConnect. Dan zien ze meteen wat elke aanpassing doet voor hun woonlasten.

Europees project Triangulum

​De renovatie in Eckart Vaartbroek is onderdeel van het Europese project Triangulum. Dit is een samenwerking van de steden Eindhoven, Manchester en Stavanger. Het doel is om met duurzame, slimme ideeën de leefbaarheid in steden te vergroten. Woonbedrijf krijgt hierdoor subsidie voor het gebruik van WoonConnect en het verduurzamen van de woningen. Bekijk hieronder het filmpje over het project Triangulum.