In juli is gestart met de grondwerkzaamheden en het aanleggen van de fundering. Ondertussen zijn er studentenunits geproduceerd in de fabriek bij Jan Snel. En vandaag zijn de eerste woningen al geplaatst. Zo snel kan het gaan.

Vanwege de toenemende vraag bouwt studentenhuisvester Vestide, onderdeel van Woonbedrijf, in rap tempo 300 studentenwoningen op het terrein vlakbij de Berenkuil, op de hoek van de Insulindelaan en de Eisenhowerlaan in Eindhoven. Vrachtwagens rijden af en aan, ieder met 2 woningen. Ze worden meteen op de juiste plek geplaatst. Het eerste blok is eind oktober al klaar, die kunnen snel daarna verhuurd worden. In december zijn alle woningen klaar.

De woningen zijn bestemd voor internationale studenten die studeren aan de Fontys Hogescholen of aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). De kale huurprijs is ongeveer 400 euro per maand, dus ook studenten tussen 18 en 23 jaar kunnen huurtoeslag aanvragen. De studio’s zijn 3 bij 6 meter (18m2) en hebben een eigen keuken en badkamer met toilet. Ze zijn niet aangesloten op gas; de verwarming en warmwatervoorziening is elektrisch. Er komen ook zonnepanelen op.

Er komen 4 woonblokken van 4 verdiepingen (3 bouwblokken van 78 woningen en 1 blok met 66 woningen). Er is geen lift aanwezig, dat houdt de woningen betaalbaar (minder servicekosten). Er zijn oook gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een wasmachineruimte en een ontmoetingsruimte. Op het terrein komen 16 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor circa 400 fietsen (voor bewoners en bezoekers).

De studentenwoningen blijven voor een periode van 15 jaar op het terrein staan. Daarna zoekt Woonbedrijf naar een nieuwe locatie om de units te plaatsen. Daar krijgen ze dan een tweede leven.