Op internet zijn veel websites te vinden die inzicht geven in het aanbod van woningen en studentenkamers. Ook voor woningen en studentenkamers in Eindhoven. Helpt dit jou in je zoektocht naar een woning, dan is dat natuurlijk erg fijn. Maar let op! Er zijn helaas ook websites die onze woningen aanbieden zonder onze toestemming. Soms is er zelfs sprake van illegale onderverhuur. En ze vragen vaak ook nog veel geld per maand om het aanbod te kunnen zien. Zij kunnen jou geen woning of kamer verhuren, of een huurcontract bieden.

Woning- en kameraanbod Vestide

Helaas worden momenteel ook woningen en kamers van Vestide (onderdeel van Woonbedrijf) geadverteerd op externe websites. Ga hier niet op in, dit kan namelijk alleen via onze eigen website: www.vestide.nl. En hiervoor betaal je niks, inschrijven en het bekijken van het aanbod is gratis.

Waar moet je op letten?

Ben je via internet op zoek naar een woning? Let dan goed op welke websites betrouwbaar zijn en welke niet. Houd onder andere rekening met het volgende:

  • Is de website als veilig gemarkeerd? Dit zie je aan de ‘https’ dat in de URL van de website staat. Een veilige website is naast de URL ook gekenmerkt met een slotje.
  • Zoek altijd uit wie de eigenaar van de aangeboden woning is. Vraag om het originele huurcontract tussen verhuurder en huurder.
  • Gaat het om onderhuur? Zoek uit of de woning mag worden onderverhuurd.
  • Staat er op de website heel weinig informatie over de woning en moet je ook nog betalen om meer te kunnen bekijken? Ga dan verder op zoek naar de echte verhuurder.

Bij Vestide en Woonbedrijf is inschrijven altijd gratis. Ook het woningaanbod is voor iedereen te bekijken. Let dus goed op bij welke woningaanbieder je terecht komt via het internet. Betalen om ons woningaanbod te zien hoeft niet.