Groot onderhoud 162 woningen bijna klaar​

Woonbedrijf voerde onderhoud uit aan 162 woningen in Oranjewijk in Veldhoven. Vooral de buitenkant van de eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen is grondig aangepakt. Die is verder geïsoleerd en nu gaat het energielabel van de woningen van F naar B. We verwachten dat de stookkosten van de bewoners omlaag gaan en het comfort omhoog. Het werk is gestart in maart 2018 en is nu bijna klaar.

Nieuw dak

De woningen kregen nieuwe dakpannen, dakramen en dakkapellen en het dak is geïsoleerd. We hebben ervoor gekozen om duurzame materialen te gebruiken. Zo is bij de helft van de woningen ‘Isovlas’ dakisolatie aangebracht. En een deel van de oude dakpannen is niet weggegooid, maar gereinigd en hergebruikt. Ook de gevels werden grondig aangepakt en op de eerste verdieping is mechanische ventilatie aangebracht.

De bewoners betalen geen huurverhoging voor deze voorzieningen en ze hebben waarschijnlijk voordeel omdat hun woning nu energiezuiniger is.

Tevreden bewoners

Als het werk gedaan is, vragen we altijd wat de bewoners ervan vonden. Uit die vragenlijst bleek dat de bewoners tevreden zijn over de werkzaamheden en blij met het resultaat. Ze waarderen het onderhoud met een cijfer 8. Woonbedrijf en Groenen Bouw & Onderhoud zijn trots op deze score.

Nestkasten

Oranjewijk is een groene wijk, en dat willen we graag zo houden. Om de beschermde vogels en vleermuizen in de wijk te houden, zitten er voortaan nestkasten in de woningen voor onder andere de huismus, gierzwaluw en vleermuis. Woonbedrijf vindt het belangrijk dat mens, plant en dier zo veel mogelijk in balans zijn in de wijken. Dat zorgt voor een gezonde omgeving en heeft ook een goede invloed op het klimaat.