Wil je gemakkelijk energie besparen? De adviseurs van Energiebox kunnen je dan misschien helpen. Met een persoonlijk energieadvies dat je gratis uitvoert. Zo bespaar je geld en draag je bij aan een beter milieu.

Energiebox werkt samen met gemeenten, woningcorporaties en particuliere verhuurders. Een energieadviseur komt op afspraak bij je langs. Samen bekijken jullie hoeveel en hoe je energie en geld kunt besparen. Het advies past bij hoe je leeft en woont. Zo kijken de adviseurs naar de grootte van je woning, of er geïsoleerd is en met hoeveel mensen je er woont. Gemiddeld besparen bewoners zo’n €113 per jaar.

Mensen helpen om te besparen

Monique Claessen is adviseur bij Energiebox in Eindhoven. Ze huurt zelf ook bij Woonbedrijf. Ze vindt haar werk heel leuk. "We kijken naar wat mensen zelf kunnen doen om energie te besparen. Ze krijgen tips en advies van ons. Alles met als doel om het energieverbruik en de kosten te verlagen. En natuurlijk ook voor een beter milieu. Het geeft mij heel veel energie".

Gratis energiebox

In de Eindhovense wijken Blaarthem, Eckart en Genderdal is de Energiebox al geïntroduceerd. Daarnaast kunnen ook andere bewoners van Eindhoven zich aanmelden voor advies. Je krijgt bij het advies een gratis energiebox. Hierin vind je ledlampjes, een tochtstrip, een douchemaatje (geeft aan hoe lang je doucht), verwarmingsfolie, stekkerblokken en een thermometer voor in de koelkast. Hiermee kun je gemakkelijk besparen.

Aanmelden voor persoonlijk advies

Dat kan als je in Eindhoven woont via: www.eindhoven.energiebox.org. Of bel op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur naar 040 303 00 18.