De ingrijpende verbouwing van Den Haagacker in Valkenswaard is bijna klaar. Woonbedrijf heeft hier 105 seniorenwoningen en een ontmoetingsruimte grondig vernieuwd. Valkenhof, eigenaar van het naastgelegen zorgcentrum De Bogen, huurt 40 appartementen en enkele kantoorruimten. Harald Evers van Woonbedrijf en Albert Vermaase van Valkenhof ondertekenden samen de huurovereenkomst voor de appartementen. Valkenhof kreeg ook meteen de sleutels van de woningen. ‚Äč

Bewoners

In de 40 appartementen biedt Valkenhof verpleeghuiszorg aan echtparen en mensen met een individuele (woon-) zorgvraag. De overige 65 woningen heeft Woonbedrijf verhuurd aan mensen van 65 jaar en ouder die zelfstandig kunnen wonen. De bewoners die aan de kant van de Carolusdreef komen wonen, krijgen deze week de sleutel uitgereikt. Eind augustus zijn de appartementen aan het Haagerpad klaar.

Vernieuwing

Den Haagacker onderging een ware metamorfoseDe vroegere 101 aanleunwoningen voldeden niet meer aan de huidige eisen en daarom heeft Woonbedrijf ervoor gekozen om Den Haagacker ingrijpend te vernieuwen tot een eigentijds gebouw. Nu zijn er 105 betaalbare huurwoningen voor senioren (65+) en een ontmoetingsruimte. De woningen verschillen in indeling en grootte (van 59 tot 121 m2). De huurprijzen variëren van 550 euro voor de kleinere tot 705 euro voor de grotere woningen (exclusief servicekosten).