‚ÄčHuybregts Bewoners bepalen zelf wat er in hun woning gebeurt en wanneer. Een vernieuwende werkwijze voor Woonbedrijf en aannemers Jansen Huybregts en Van Rijswijck. Bij de renovatie van 254 woningen in de Eindhovense wijk Eckart Vaartbroek zijn we hiermee gestart. De eerste 24 woningen zijn inmiddels klaar en 115 huurders hebben zich al aangemeld. Dit eerste succes vierden we op 3 oktober met de betrokken partijen.

Blijven innoveren

De woningen in Eckart Vaartbroek worden gerenoveerd en verduurzaamd. Samen met de aannemers ontwikkelden we een innovatief plan van aanpak voor dit project. We maakten een klantreis om te bepalen welke informatie de huurder nodig heeft om keuzes te kunnen maken en bekeken hoe we de werkzaamheden het beste konden uitvoeren. De aannemers testten de technische werkzaamheden in zeven testwoningen. De aanpak is op basis daarvan soms compleet aangepast. Dat is ook de kern van dit project: blijven innoveren.

Europees project

Deze renovatie is onderdeel van Triangulum, een Europees project over het nog slimmer en beter maken van steden door de toepassing van innovatieve processen, producten en kansen op het gebied van duurzame mobiliteit, energie en ICT. Via het programma WoonConnect kunnen bewoners de werkzaamheden aan hun woning invoeren, zien wat elke aanpassing doet voor hun woon- en energiekosten en de planning maken en inzien.