Hoogste punt bijna bereikt, gereed voorjaar 2019

De bouw van 52 betaalbare huurwoningen in de Heistraat in Helmond is in volle gang. Woonbedrijf realiseert hier betaalbare eengezinswoningen, appartementen voor starters en seniorenwoningen. In de week van 24 september worden op de woningen in het Arie Willemshof de eerste dakplaten gelegd. Dit markeert het hoogste punt voor het hele bouwproject.

De woningen in de Heistraat zijn met name bedoeld voor de Helmondse woningzoekenden, om de doorstroming op de Helmondse woningmarkt te bevorderen. We hopen dat er veel reacties uit Helmond komen.

Eind oktober is een groot deel van de bewoners bekend. We verwachten dat in het tweede kwartaal van 2019 de bewoners naar hun nieuwe woning verhuizen.

Heiwonen

Hei Wonen komt in de binnenstad van Helmond, vlakbij winkels en voorzieningen. De woningen zijn verdeeld over vier delen (Arie Willemshof, Heistraat, Blinkertsestraat en op de hoek met de Toon van de Laarstraat). Er komen:
6 appartementen voor starters (huurprijs ongeveer 417,00 euro)
3 bovenwoningen (huurprijs ongeveer 597,00 euro)
3 seniorenwoningen (huurprijs ongeveer 550,00 euro)
40 eengezinswoningen (huurprijs ongeveer € 597,00 euro)

Voor deze woningen kan, afhankelijk van het inkomen, huurtoeslag aangevraagd worden. Energiekosten kunnen lager uitvallen, doordat alle woningen goed geïsoleerd zijn en voorzien van zonnepanelen. Er is voor elke woning een parkeerplaats op het parkeerterrein.