Woonbedrijf wil huurders die problemen hebben met het betalen van hun huur zo goed mogelijk helpen. Daarom werken wij mee aan de proef ‘Vroegsignalering schulden’ van de gemeente Geldrop-Mierlo. We willen voorkomen dat mensen met betalingsachterstanden verder in de problemen komen en zorgen dat zij zo vroeg mogelijk hulp krijgen.

Overeenkomst

Voor deze proef hebben wij een speciale overeenkomst getekend met de gemeente Geldrop-Mierlo. De volgende organisaties doen ook mee: dienst Dommelvallei, woningcorporaties Compaen en Wooninc., energiebedrijven Eneco en Essent, drinkwaterbedrijf Brabant Water en zorgverzekeraars VGZ en CZ.

Hoe werkt het?

  • Woonbedrijf stuurt iedere maand aan de gemeente Geldrop-Mierlo een overzicht van huurders die bij ons een betalingsachterstand hebben. Dat doen de andere organisaties ook. Omdat wij hiervoor een speciale overeenkomst hebben, valt deze afspraak binnen de privacy-wet.
  • Heeft een huurder bij meerdere organisaties een betalingsachterstand? Dan maakt een medewerker van de gemeente Geldrop-Mierlo een afspraak met de huurder. Samen kijken ze of ze de financiën weer op orde kunnen krijgen.
  • De proef duurt een jaar. Als het goed werkt, willen we dit blijven doen.