Woonbedrijf ziet de waarde van Tivoli, een wijk met een heel eigen gezicht. Samen met organisaties en bewoners zetten we ons in voor sociale activiteiten in de buurt. En we investeren in onderhoud van woningen en nieuwbouw. Dit doen we in fases.

Onderhoud Tivoli Rood gestart

We zijn in april 2018 begonnen met het derde onderhoudsproject: 110 woningen in Tivoli Rood (omgeving Giraffestraat). Het eerste blok aan de Giraffestraat is klaar. Intussen zijn we begonnen met het tweede blok aan de Lamastraat.

Positieve reacties bewoners

Samen met de bewoners hebben we de werkzaamheden van het eerste blok geëvalueerd. De reacties zijn positief en de bewoners gaven ons een 9.1!
"Vakmannen werken hard en zijn vriendelijk"
"Iedereen denkt met ons mee"
"Klimaat in de woning is erg verbeterd"
"Wat is het mooi geworden, we hebben een paleisje"

Meer comfort, lagere energiekosten

In de woningen isoleren we gratis het dak en plaatsen we nieuwe kunststof kozijnen met isolatieglas (HR++). Dit betekent voor bewoners dat hun woning comfortabeler wordt en dat ze kunnen besparen op energiekosten. Naast de standaard werkzaamheden aan dak, gevels, aanbouw keuken, ventilatie, cv-ketel en meterkast hebben bewoners nog keuzes (met en zonder huurverhoging).

Tweede leven

We vinden het belangrijk om materialen een tweede leven te geven:

  • Bijna alle dakramen die we plaatsen, zijn van hergebruikt hout
  • Van de boeiboorden van de aanbouw willen we vogelhuisjes gaan maken
  • Een bewoner in de wijk heeft zijn meubels gedoneerd aan de rustwoning

Planning

Bouwbedrijf Van Montfort begint eerst met de buitenkant van de woningen en pakt daarna de binnenkant aan. Medio 2019 moeten alle 110 woningen klaar zijn.

Meer informatie

Voor de bewoners hebben we een infoboekje en een film gemaakt over de werkzaamheden en wat dat voor hen betekent. Ook kunnen bewoners in de modelwoning aan de Giraffestraat 14 alle werkzaamheden en keuzes bekijken.