Op 18 mei won SPACE-S de Nederlandse architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2018. We wonnen de Publieksprijs én we waren winnaar in de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie. Daar is Woonbedrijf enorm trots op! SPACE-S is een nieuwe buurt op Strijp-S met 402 woningen. Bewoners werkten vanaf het begin mee aan het ontwerp. Zo ontstond een hechte community van bewoners en een betrokken buurt.

SPACE-S is Gebouw van het Jaar 2018

SPACE-S kreeg de meeste stemmen van het publiek en won zo de Publieksprijs! Iedereen mocht stemmen op zijn of haar favoriete gebouw. We bedanken iedereen die op SPACE-S heeft gestemd!

SPACE-S werd ook winnaar van de categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie.
De Juryprijs ging naar Het Gelders Huis. Wij feliciteren de winnaar van harte met deze prijs.

Over SPACE-S en partners

SPACE-S begon in 2012 met een leeg veld en de vraag: hoe wil jij hier wonen? Ruim 1.000 mensen gingen de uitdaging aan en dachten mee. Zij bedachten het DNA, werkten mee aan het ontwerp van de gebouwen en woningen en de gemeenschappelijke plekken. Online en offline deelden ze ideeën en gingen ze met elkaar in gesprek. Nu is SPACE-S een betrokken buurt die écht van de bewoners is.
Deze aanpak vroeg om partners die anders konden kijken. Die hebben we gevonden. En ook deze partners feliciteren we met deze mooie prijs: Stam + De Koning, Urhahn, 12N Urban Matters, Conversation Next en Rutger Buch. Onze grootste felicitaties gaan natuurlijk naar architectenbureau Inbo! BNA Gebouw van het Jaar is namelijk een architectuurprijs en Inbo de trotse winnaar.

BNA Gebouw van het Jaar

BNA Gebouw van het Jaar is een jaarlijkse prijs van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA). De prijs gaat naar het architectenbureau dat echt meerwaarde heeft voor de opdrachtgever en de samenleving. Het gaat dus naast goede architectuur ook om de maatschappelijke waarde.