Woonbedrijf is enorm trots op de nominatie van SPACE-S voor Gebouw van het Jaar 2018. De Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) reikt deze landelijke architectuurprijs jaarlijks uit aan het gebouw met de meeste meerwaarde voor opdrachtgever en samenleving. Naast de vakjuryprijs kan iedereen stemmen op de publieksprijs.

Nominatie SPACE-S voor vakjuryprijs

SPACE-S is genomineerd in de categorie Leefbaarheid & Sociale cohesie. In die categorie is SPACE-S een heel bijzondere buurt, want toekomstige bewoners stonden vanaf het begin aan de tekentafel. Zij dachten mee over het DNA van de buurt, over de architectuur en het type woningen, over het groen tussen de gebouwen en over de manier van samen leven.

Dat leverde een buurt op met 400 woningen van verschillende typen, met ruimte voor iedereen. De 7 gebouwen vormen één geheel en bieden ruimte voor iedereen: ondernemers, studenten, gezinnen, starters en mensen die met begeleiding wonen. En vooral: SPACE-S was al een hechte community voordat de bouw begon!

BNA Gebouw van het Jaar 2018

Op 18 mei maakt BNA de winnaars bekend: een winnaar per categorie, de vakjuryprijs en de publieksprijs. Eerdere winnaars van de vakjuryprijs waren onder meer het station van Breda en Rotterdam en de Vestedatoren op de Vestdijk in Eindhoven.

In onze categorie zijn nog twee andere genomineerden: Multifunctioneel Centrum Doelum in Renkum en Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.