Eerste project in Helmond

Ingrid de Boer: "We zijn heel trots dat het eerste bouwproject van Woonbedrijf in Helmond is gestart. Met Hei Wonen kunnen we een bijdrage leveren aan de stedelijke opgaven die er liggen voor Helmond. En dat past goed bij Woonbedrijf. Er zullen de komende jaren nog wel meer projecten volgen."

Wethouder Frans Stienen: "Woonbedrijf verdient een dik compliment voor dit project. We komen zo eindelijk toe aan de afronding van het woonplein in de Heistraat. En ik vind het mooi dat de naam van Arie Willems ook in de toekomst zichtbaar blijft in dit deel van onze stad!"

Hei Wonen

Hei Wonen komt in de binnenstad van Helmond, vlakbij winkels en voorzieningen. De woningen zijn verdeeld over vier delen: Arie Willemshof, Heistraat, Blinkertsestraat en op de hoek van de Toon van de Laarstraat en de Heistraat.

Er komen:

  • 6 appartementen voor starters, huurprijs ongeveer 410 euro;
  • 3 bovenwoningen, huurprijs ongeveer 590 euro;
  • 3 seniorenwoningen, huurprijs ongeveer 540 euro;
  • 40 huurwoningen voor gezinnen, huurprijs ongeveer 590 euro.


Voor alle woningen kunnen huurders huurtoeslag aanvragen. En door de goede isolatie van de woningen, zijn de woonkosten gunstig. Bij elke woning komt een parkeerplaats op het achterterrein, die 35 euro per maand kost.

Woonbedrijf realiseert buurt voor starters, gezinnen en senioren in Heistraat

Op 19 maart is de start van de bouw van 52 betaalbare huurwoningen in de Heistraat in Helmond gevierd. Woonbedrijf realiseert hier appartementen voor starters, woningen voor gezinnen en seniorenwoningen. De plannen zijn in nauwe samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang voorbereid. Als de woningen in maart 2019 klaar zijn, is de vernieuwing van dit deel van de binnenstad bijna klaar.

Arie Willemshof

Een groot deel van de woningen komt in het ‘Arie Willemshof’. Hier stond vroeger de muziekwinkel van Arie Willems, een begrip in Helmond. Mevrouw Willems kreeg uit handen van wethouder Frans Stienen het straatnaambordje uitgereikt. Daarna onthulden Ingrid de Boer, directeur-bestuurder van Woonbedrijf, wethouder Stienen en mevrouw Willems het bouwhekdoek met de naam van het project: Hei Wonen.

Reageren op de woningen

Reageren op de woningen kan nog niet. Houd de projectpagina in de gaten voor meer informatie.

Woonbedrijf en Helmond

Woonbedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Volksbelang waarbij drie projecten van Volksbelang in Helmond zijn overgedragen aan Woonbedrijf: Heistraat, OnsOostende en Paulus Potterlaan. Verder realiseert Woonbedrijf op Suytkade 108 huurappartementen en namen we in december 76 appartementen van de waterburcht Amerlingen van Laurentius over.