Woonbedrijf heeft al veel woningen in de Eindhovense buurt Tivoli opgeknapt. Nu zijn de 108 woningen rondom het Arnaudinaplein aan de beurt.

Modelwoning coronaproof

In het voorjaar hadden we met elke bewoner een persoonlijk gesprek. Dit keer niet bij de bewoner thuis, maar in de modelwoning die we coronaproof hadden gemaakt met plexiglas tussen de tafels.

Bewoners akkoord

Op een enkeling na gingen alle bewoners akkoord met het renovatieplan en de huurverhoging, zodat Bouwbedrijf Van Montfort na de bouwvak kon starten. Eerst pakken we de buitenkant aan en daarna de binnenkant. De verwachting is dat de woningen eind zomer 2021 klaar zijn.

Isolatie met energiezuinige maatregelen

Bij alle woningen isoleren we het dak en de dakkapel en vervangen we de raamkozijnen en achterdeur door nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas. Ook isoleren we de gevel en de vloer en brengen mechanische ventilatie aan. De woningen hebben nu energielabel E of F en gaan naar A. Bewoners betalen hiervoor een huurverhoging.

Persoonlijke keuzes

Daarnaast kunnen bewoners kiezen. Standaard vervanging van badkamer en toilet, als deze aan vervanging toe is, is zonder huurverhoging. Uitbreidingen zijn tegen huurverhoging, evenals andere keuzes zoals een terrasoverkapping. Bewoners kunnen tot maximaal €45,- keuzes tegen huurverhoging maken. Dit is bovenop de standaard huurverhoging. Dit doen we om de huren laag te houden. Ook in de toekomst