Flaneren op de rode loper bij voorpremière!

Op zondag 20 maart was de voorpremière van de film De Helleveeg in Pathé in Eindhoven. Bijzonder: op de rode loper flaneerden behalve de hoofdrolspelers Hanna Hoekstra, Benja Bruining en Anneke Blok, ook bewoners van Tivoli! De film is namelijk voor een groot deel opgenomen in hun buurt. Zij zijn trots dat hun wijk als filmlocatie op de kaart is gezet: "Tivoli heeft z’n eigen film!"

Voorpremière De Helleveeg

De voorpremière is speciaal georganiseerd voor iedereen die heeft meegewerkt aan De Helleveeg, de verfilming van het boek van A.F.Th. van der Heijden. Twee volle zalen in Pathé zagen als eerste de nieuwe film. In het publiek zaten veel bewoners uit Tivoli en Drents Dorp. Voor hen was de voorpremière extra speciaal. Niet alleen zagen zij hun eigen wijk schitteren op het witte doek, ook is het een hele beleving om zo’n voorpremière in het echt mee te maken!

In het zonnetje gezet

Op het podium werden de eregasten uit Tivoli nog even extra in het zonnetje gezet. Zoals Martien Vissers en zijn vrouw Elisabeth Fricker uit de Leeuwenstraat. In hun huis is een groot aantal scènes geschoten, omdat de woning er nog precies zo uitziet als in de jaren ‘50. Ook Tivolibewoners Ria en René Kinderdijk stonden op het podium te glunderen.

En Woonbedrijf heeft een plekje in de aftiteling als dank voor alle hulp tijdens het filmen. Zo hielden we diverse woningen vrij, draaiden we het geplande groot onderhoudsproject om zodat we de opnames niet in de weg zouden zitten en regelden we tijdelijke huisvesting voor mensen van een woning waarin gefilmd werd.

Geslaagde Eindhovense middag!

Voordat de film begon, spraken Commissaris van de Koning Wim van de Donk, wethouder Mary-Ann Schreurs en directeur van Woonbedrijf Ingrid de Boer een kort woordje. Zangeres Kovacs zong 2 nummers die in de film te horen zijn. Het was een bijzonder geslaagde Eindhovense middag!