100-jaar oude fabrieksdorp naast stadion wordt gerenoveerd

PSV is ruim 100 jaar geleden gestart als voetbalclub voor de medewerkers van Philips. Het bescheiden sportveld met slechts een hek eromheen was toen onderdeel van ‘tuindorp Philipsdorp’. Nog steeds zijn de sportclub en Philipsdorp buren, al is het stadion van de club wel een paar maatjes gegroeid in de loop der jaren. Op dit moment worden de woningen direct tegenover het stadion gerenoveerd. Een mooi moment voor een ontmoeting tussen PSV en de bewoners van Philipsdorp!

PSV trakteerde de kinderen van Philipsdorp op 15 april op een voetbalclinic en Rai Vloet kwam een bezoekje brengen aan de fans in Philipsdorp. Met het komende kampioenschap in het verschiet was dat natuurlijk een grote verrassing voor de bewoners.

Woonwijk met karakter gerenoveerd

In Philipsdorp in Eindhoven verhuurt Woonbedrijf 771 karakteristieke sociale huurwoningen. De wijk ontstond een eeuw geleden om te voldoen aan de groeiende behoefte aan woonruimte voor arbeiders van Philips. De wijk is uitgegroeid tot een geliefde woonwijk met een eigen karakter en betaalbare woningen nabij het stadscentrum van Eindhoven.

Dat was voor woningcorporatie Woonbedrijf ook reden om de huurwoningen te behouden voor de toekomst. Daarom is een ingrijpende renovatie gestart in het najaar van 2011. Deze duurt nog tot 2018.