Buurt voor starters, gezinnen en senioren in de Helmondse binnenstad

Het eerste nieuwbouwproject in Helmond van woningcorporatie Woonbedrijf, Hei Wonen, is klaar. We zijn heel trots op het resultaat. Hier is een nieuwe buurt gerealiseerd met appartementen voor starters, woningen voor gezinnen en seniorenwoningen. De woningen zijn in het najaar van 2019 opgeleverd, en alle bewoners zijn inmiddels verhuisd naar hun nieuwe huis. Reden genoeg voor een feestje met de bewoners en iedereen die bij het project betrokken was.

Een deel van de woningen is gebouwd in het nieuwe ‘Arie Willemshof’. Dat is de locatie waar vroeger de muziekwinkel van Arie Willems was, een begrip in Helmond. Hier wonen nu gezinnen met kinderen en stellen. Op dit moment wordt het hofje nog ingericht, als plek om te ontmoeten en te spelen. Kinderen uit de buurt, wethouder Gaby van den Waardenburg en Ingrid de Boer, algemeen directeur van Woonbedrijf, hielpen een handje. Samen plantten zij plantjes in het plantsoen van het Arie Willemshof.

Ingrid de Boer: "We zijn heel trots dat het eerste bouwproject van Woonbedrijf in Helmond klaar is. Met Hei Wonen leveren we een bijdrage aan de stedelijke opgaven die er liggen voor Helmond. En dat past goed bij Woonbedrijf." Wethouder Gaby vd Waardenburg is ook verheugd dat de woningen klaar zijn: "Met dit project zijn er betaalbare en duurzame woningen voor verschillende doelgroepen gerealiseerd: starters, gezinnen èn senioren. Dit draagt bij aan de evenwichtige opbouw van wijken die wij als gemeente voor ogen hebben. Woonbedrijf en aannemer Ten Brinke hebben goed werk geleverd."

Hei Wonen

Hei Wonen ligt in de binnenstad van Helmond, vlakbij winkels en voorzieningen. De woningen zijn verdeeld over vier delen (Arie Willemshof, Heistraat, Blinkertsestraat en op de hoek van de Toon van de Laarstraat en de Heistraat). Er zijn;
• 6 appartementen voor starters
• 3 bovenwoningen
• 3 seniorenwoningen
• 40 huurwoningen voor gezinnen
De huurprijzen zijn allemaal minder dan de huurtoeslaggrens, dus bewoners kunnen huurtoeslag aanvragen. Alle woningen hebben er een eigen parkeerplaats. De woningen zijn goed geïsoleerd en hebben zonnepanelen, dat betekent dat de woonkosten gunstig zijn.

Woonbedrijf in Helmond

Woonbedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Volksbelang waarbij drie projecten van Volksbelang in Helmond zijn overgedragen: Hei Wonen, OnsOostende en Judith Leysterplein. De ontwikkeling en bouw van deze woningen is in nauwe samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang voorbereid en uitgevoerd. Verder start Woonbedrijf binnenkort op Suytkade met de bouw van 76 sociale huurappartementen. Deze woningen worden naar verwachting in de zomer van 2020 aangeboden voor de verhuur.