Fase 1 van de energiezuinige woningverbetering in Doornakkers is begonnen. We isoleren het dak en de gevels van de woning en plaatsen 6 zonnepanelen op het dak.

Er komen dikke isolerende panelen op de voor- en achtergevel, nieuwe kunststof kozijnen met driedubbel glas en nieuwe deuren. Ook op het dak komen isolerende platen plus 6 of 12 zonnepanelen. In de woning plaatsen we een warmtepomp, mechanische ventilatie en vervangen de oude cv-ketel door een HR++ ketel.

"Het tocht niet meer en de warmte blijft beter hangen"

De bewoners zijn blij met de verbeteringen. Door de isolatie wordt de woning comfortabeler en hebben ze minder last hebben van kou, tocht en vocht. En er is minder energie nodig om hun huis te verwarmen. Bewoners betalen hiervoor een huurverhoging van €45,72 per maand. Als ze nog 6 extra zonnepanelen willen, dan betalen ze €10,56 extra aan servicekosten. Maar dat verdienen ze gemakkelijk terug. "Eerst moest ik altijd bijbetalen, nu krijg ik geld terug."

2 fasen

De werkzaamheden aan de 202 woningen doen we in 2 fasen. Fase 1 (96 woningen) is in het najaar 2019 gestart. We streven ernaar om alle werkzaamheden van fase 1 voor de zomer van 2020 af te ronden. Met fase 2 (106 woningen) beginnen we als alle werkzaamheden in fase 1 klaar zijn.