Op school De Rungraaf in Drents Dorp werden 12 december mooie houten kerstbomen gemaakt! En wel van sloophout van het naastgelegen wijkcentrum Oes Hoes. Op deze plek gaan we nieuwe woningen bouwen. Eerder gaven we op De Rungraaf al een gastles over de sloop, nu werd er lekker geknutseld. Met een beetje hulp van de leraren, onze medewerkers en werknemers van sloopbedrijf A van Liempd.

Sloop wijkcentrum

De circulaire sloop van het wijkcentrum op de hoek van de Koenraadlaan en 2e Terborgstraat in Eindhoven is goed verlopen. De betontegels, houten en stalen balken, binnendeuren en andere materialen krijgen een tweede leven. Het braakliggend terrein willen we tijdelijk inzetten als parkeerterrein voor omwonenden, tot aan de start van de nieuwbouw.

Nieuwbouw 25 appartementen

Eind 2019 willen we beginnen met de bouw van 25 appartementen met een huurprijs onder de 600 euro per maand. De appartementen zijn voor een- en tweepersoonshuishoudens. We bouwen duurzaam: zonder gas en met duurzame installaties. Buurtbewoners en toekomstige huurders betrekken we bij de plannen, het ontwerp en de inrichting van een gezamenlijk groen binnenhof.