Nieuwe bestemming voor voormalig postzegelwinkel in Philipsdorp

De oude postzegelwinkel op de Frederiklaan 75 is een bijzondere plek in Philipsdorp. Toen het leegkwam, riepen we buurtbewoners en ondernemers op om met een voorstel te komen voor de invulling van de winkel- en werkruimte. We zochten naar het meest passende plan, bij het pand én bij de buurt. Daarom kozen uiteindelijk buurtbewoners de nieuwe huurder.

Plannen voor de oude postzegelwinkel

In het voorjaar van 2017 deden we de oproep via flyers, posters en de website. In totaal kregen we 35 aanmeldingen binnen. Een aantal aanmeldingen viel meteen af omdat er geen horecavergunning op het pand zit. Maar we hielden nog een aantal mooie plannen over!

Buurtbewoners kiezen

Op 26 september presenteerden vier enthousiaste ondernemers hun plannen aan ongeveer 50 buurtbewoners. Na de presentaties kregen de buurtbewoners een stembiljet om te stemmen op het plan dat het best bij de buurt past. Het stembiljet had de vorm van ansichtkaart met één sticker van een postzegel. Natuurlijk als knipoog naar het oude postzegelwinkeltje.

We telden meteen de stemmen, samen met een van de bewoners. ‘Eten zonder streken’ werd de winnaar!

Over Eten zonder streken

Eten zonder Streken verkoopt Brabantse streekproducten. Deze zijn rechtstreeks ingekocht bij kleine Brabantse boeren en producenten, vooral in de omgeving van het Groene Woud in Oirschot. Daarnaast bestaat ongeveer 10% van het aanbod uit biologische producten, zoals wijn, chocolade en vegetarische producten.

Eten zonder streken bestaat sinds oktober 2014. Eigenaresse Tamara Strijbos is naast ondernemer ook levensmiddelentechnoloog en kok. In 2015 behaalde zij het keurmerk Duurzame Ondernemer van gemeente Eindhoven.

Nieuwe huurder… en nu?

We gaan nu met Eten zonder streken in gesprek. De binnenkant van de winkel moet nog gerenoveerd worden, zoals het isoleren van het dak, de gevels en de vloeren. Ook moeten het toilet, de keuken, leidingen en bedrading vervangen worden. Daarna bekijken we wat we verder nog gaan doen in het pand. Als alles goed verloopt, zijn we in het voorjaar van 2018 klaar.

De bovenwoning verhuren we apart.