De ramen van de huurwoningen rond het bouwterrein in Tivoli zien er weer netjes uit. Woonbedrijf stuurde een glazenwasser de wijk in. Een mooi moment om in gesprek te gaan met bewoners.

Stof en storm

Na de sloop van 50 woningen staat het terrein tussen de Neushoornstraat en Tijgerstraat leeg. De droge zomer en de harde wind zorgden voor veel stof. De glazenwasser heeft nu het stof van de ruiten en ramen gehaald. Om het stof tegen te gaan, zaaiden we begin september het terrein in. Door het gras, wordt het stof minder. Ook plaatsten we nieuwe, stevige bouwhekken. De hekdoeken met spreuken uit Tivoli zijn weer terug gehangen.

Vragen over nieuwbouw

Tijdens het glazen wassen gingen we in gesprek met de bewoners om te kijken wat er leeft. Er waren veel vragen over de nieuwbouw. Het plan voor 63 nieuwe woningen en appartementen is nu zover dat we binnenkort een vergunning kunnen aanvragen. We hopen in het voorjaar 2019 te beginnen met de bouw. Op 25 oktober is er voor belangstellenden een inloopbijeenkomst over het nieuwbouwplan.