De bouw van 76 huurappartementen van Woonbedrijf op Suytkade in Helmond is in volle gang. Aannemer Ballast Nedam Zuid heeft de vierde verdiepingsvloer gelegd en is begonnen met de voorbereidingen voor het dak. Dit markeert het hoogste punt voor het hele bouwproject. Er komen studio's en appartementen voor 1 of 2 personen. De huurprijs ligt tussen €408,00 en €670,00 dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk.

Nieuwe bewoners

Eind oktober zal een groot deel van de bewoners bekend zijn. Als zij de woning geaccepteerd hebben, mogen ze de kleur van de tegels en het keukenblok kiezen uit een aantal keuzemogelijkheden. We verwachten dat de bewoners in het tweede kwartaal van 2021 naar hun nieuwe appartement of studio kunnen verhuizen.

Spinnerswal en Weversdok
Op Suytkade hebben alle woongebouwen een eigen naam. Dat vinden (buurt-)bewoners makkelijk. De appartementenblokken van Woonbedrijf gaan Spinnerswal en Weversdok heten. De namen verwijzen naar de textielindustrie die hier vroeger zat en de haven en scheepvaart in Helmond.

De woningen zijn verdeeld over 2 gebouwen met ieder 38 sociale huurappartementen. De gebouwen komen aan beide uiteinden van het halfronde Palladio-complex en naast de Motte, de heuvel in het midden van de wijk. Het ene gebouw komt op de kruising van de Suytboulevard met de Frontonstraat, het andere bij de Kanaalboulevard en de Timpaanstraat.

Alle appartementen zijn straks gasloos. De architectuur past bij de andere gebouwen op Suytkade.
Er komen in totaal:
  • 10 studio's van 35-45 m2 met huurprijs tussen €408,00 en €477,00
  • 18 appartementen met 1 slaapkamer van circa 55 m2, huurprijs minder dan €600,00
  • 46 appartementen met 2 slaapkamers van 55-70 m2, huurprijs tussen €600,00 en €650,00
  • 2 appartementen met 3 slaapkamers van circa 80 m2, huurprijs ca. €670,00

Over Suytkade
Suytkade is in Helmond een begrip, een woonwijk in het centrum met woningen voor allerlei bewoners. Het ligt dichtbij veel voorzieningen, en het station is in de buurt.