De bouw van 25 sociale huurappartementen aan de Koenraadlaan in Eindhoven is gestart. Op de plek waar eerst buurthuis Oes Hoes stond, realiseert Woonbedrijf appartementen voor 1 of 2 personen. Bouwbedrijf Van Montfort is begonnen met de fundering. Naar verwachting zijn de appartementen eind 2021 klaar.

Gemeenschappelijk groen

Het gebouw wordt 3 lagen hoog aan de Koenraadlaan en 2 lagen aan de 2e Terborgstraat. De architectuur past bij de andere gebouwen in de straat. Aan de achterkant komen 20 parkeerplaatsen en een gemeenschappelijke tuin waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Zij kunnen straks ook meedenken over de inrichting van dit buitenterrein.

25 appartementen voor 1 of 2 personen

De appartementen hebben een woonkamer met open keuken (gasloos), 1 of 2 slaapkamers, een doucheruimte en een inpandige berging met een duurzame installatie en een aansluiting voor wasmachine en droger. Ieder appartement heeft een balkon en op het buitenterrein een berging voor de fiets. De appartementen zijn gelijkvloers en er is een lift.

Er zijn 14 appartementen met 1 slaapkamer (± 57 m2), huurprijs ± €550,- en 11 appartementen met 2 slaapkamers (± 68 m2), huurprijs ± €625,- (prijspeil 2020). Begin 2021 zijn de appartementen te huur via Wooniezie. Meer informatie is te vinden op www.woonbedrijf.com/koenraadlaan.

Traktatie voor kinderen De Rungraaf

De nieuwe appartementen staan op de plek waar vroeger buurthuis Oes Hoes stond. Dit buurthuis is in 2018 circulair gesloopt. De betontegels, houten en stalen balken, binnendeuren en andere materialen hebben een tweede leven gekregen. Zo hebben kinderen van de naastgelegen school De Rungraaf kleine kerstbomen gemaakt van het sloophout. Ter gelegenheid van de start bouw werden de kinderen nu getrakteerd op een ijsje. Ook de aanwonenden van de bouwplaats kregen een kleine attentie van Woonbedrijf en Bouwbedrijf Van Montfort.