De bouw van 52 betaalbare huurwoningen in de Heistraat in Helmond is gestart. Dat is gevierd op maandag 19 maart. Woningcorporatie Woonbedrijf realiseert hier een buurt met appartementen voor starters, woningen voor gezinnen en seniorenwoningen. De plannen zijn in nauwe samenwerking met Woningbouwvereniging Volksbelang voorbereid. Als de woningen in maart 2019 opgeleverd zijn, is ook de vernieuwing van dit deel van de binnenstad van Helmond bijna klaar.

Een groot deel van de woningen komt in het ‘Arie Willemshof’. Dat is de locatie waar vroeger de muziekwinkel van Arie Willems was, een begrip in Helmond. Mevrouw Willems was ook aanwezig en kreeg uit handen van wethouder Frans Stienen het straatnaambordje uitgereikt. Daarna hebben Ingrid de Boer, directeur-bestuurder van Woonbedrijf, wethouder Stienen en mevrouw Willems het bouwhekdoek onthuld met de naam van het project: Hei Wonen.

Ingrid de Boer: "We zijn heel trots dat het eerste bouwproject van Woonbedrijf in Helmond is gestart. Met Hei Wonen kunnen we een bijdrage leveren aan de stedelijke opgaven die er liggen voor Helmond. En dat past goed bij Woonbedrijf. Er zullen de komende jaren nog wel meer projecten volgen." Wethouder Frans Stienen: "Woonbedrijf verdient een dik compliment voor dit project. We komen zo eindelijk toe aan de afronding van het woonplein in de Heistraat. En ik vind het mooi dat de naam van Arie Willems ook in de toekomst zichtbaar blijft in dit deel van onze stad!"

Hei Wonen

Hei Wonen komt in de binnenstad van Helmond, vlakbij winkels en voorzieningen. De woningen zijn verdeeld over vier delen (Arie Willemshof, Heistraat, Blinkertsestraat en op de hoek van de Toon van de Laarstraat en de Heistraat). Er komen;

  • 6 appartementen voor starters (huurprijs ongeveer € 410,-)
  • 3 bovenwoningen (huurprijs ongeveer € 590,-)
  • 3 seniorenwoningen (huurprijs ongeveer € 540,-)
  • 40 huurwoningen voor gezinnen (huurprijs ongeveer € 590-)

Alle woningen hebben er een parkeerplaats op het achterterrein, de parkeerplaats kost 35 euro per maand. Voor deze woningen kun je huurtoeslag aanvragen. De woningen zijn goed geïsoleerd, dus de woonkosten zijn gunstig. Als de woningen aangeboden worden, kunnen geïnteresseerden reageren via www.wooniezie.nl en via www.woonbedrijf.com.

Woonbedrijf en Helmond

Woonbedrijf heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Volksbelang waarbij drie projecten van Volksbelang in Helmond zijn overgedragen aan Woonbedrijf: Heistraat, Ons Oostende en Paulus Potterlaan. Verder gaat Woonbedrijf op Suytkade 108 huurappartementen realiseren, en hebben we in december 76 appartementen van de waterburcht Amerlingen van Laurentius overgenomen.