Midden in Stratum, aan het Servaesplein, liggen 15 appartementen van Woonbedrijf die 10 jaar lang verhuurd zijn geweest aan Lunet Zorg. Nadat deze zorgpartij de huur vorig jaar opzegde zijn de appartementen omgevormd voor een nieuwe groep bewoners: een mix van reguliere huurders en bijzondere doelgroepen. In mei 2017 was het zover, het verbouwen van het gebouw kon beginnen. Na diverse aanpassingen was het gebouw in november 2017 klaar voor de eerste huurders.
Als er ineens zoveel nieuwe bewoners samen gaan wonen op een nieuwe plek zet Woonbedrijf altijd in op een goeie kennismaking. Het is fijn als buren elkaar kennen en ook een goeie relatie met de omwonende buurtbewoners is natuurlijk belangrijk. Woonbedrijf vroeg Bureau Toov om dit proces te begeleiden en in dat traject werd o.a. een buren-bord ontwikkeld. In de centrale hal is een prominente plek ingeruimd voor een groot verlicht magneetbord, waar bewoners berichtjes voor elkaar kunnen achterlaten.
Op donderdag 15 februari werd onder het genot van een hapje en een drankje het kunstwerk aan de nieuwe bewoners én omwonenden gepresenteerd. De onthulling bleek ook voor bewoners weer een mooi moment om elkaar weer wat beter te leren kennen, nu de verhuisdozen zijn uitgepakt en hun appartement is ingericht.
Maar hiermee is het nog niet klaar: bewoners gaan ook samen aan de slag met de inrichting van de binnentuin. Dit initiatief is enthousiast ontvangen en een afvaardiging van bewoners gaat samen met Woonbedrijf de komende weken ideeën uitwerken om de tuin verder te verfraaien.