Wonen in de oude Woonwinkel

De verbouwing van ons oude kantoor aan Europalaan 7 is klaar! In ons oude kantoor en Woonwinkel zitten nu 48 betaalbare huurwoningen voor jongeren en mensen die snel een woning nodig hebben. Begin dit jaar verhuisden we van vier locaties naar één nieuw kantoor. Leegstaande kantoorpanden achterlaten was voor ons geen optie.

Flexwonen in de oude Woonwinkel

De woningen zijn speciaal voor jongeren tot 28 jaar en voor mensen die snel een woning nodig hebben, maar te weinig inschrijftijd hebben: spoedzoekers. Bijvoorbeeld starters, vergunninghouders en mensen die voor werk naar Eindhoven komen. Ook verhuren we 10 woningen aan jongeren die woonbegeleiding krijgen.

We verhuren de appartementen tijdelijk. Afhankelijk van de doelgroep voor 2 tot 5 jaar. Dit geeft de bewoners de kans om zelf op zoek te gaan naar een andere woning.
Lees meer over flexwonen.

Grote vraag naar flexwoningen

De vraag naar deze flexwoningen is groot! Dat blijkt wel uit de 266 aanmeldingen die we binnen 7 dagen binnenkregen op de 48 woningen. Inmiddels zijn alle woningen verhuurd.

Over de woningen

Aan de buitenkant van het gebouw is bijna niets te zien van de verbouwing. Maar aan de binnenkant des te meer! Er zijn 9 maisonnettes gemaakt, dat zijn woningen met een vide. Er zijn 19 studio‚Äôs en 20 appartementen met één slaapkamer. De huurprijs ligt tussen de 370 en 700 euro, afhankelijk van de woning. De meeste woningen zijn dus betaalbaar voor lagere inkomens.

Duurzame keuzes

We hebben veel duurzame keuzes gemaakt:

  • Energiezuinige en goed geïsoleerde woningen met energielabel A of B;
  • Geen gasleiding: warmte uit afgezogen lucht wordt hergebruikt voor de verwarming van de ruimtes en het verwarmen van water. Alles elektrisch dus;
  • Zonnepanelen op het dak voor de stroom van de verlichting in de algemene ruimtes;
  • Veel materialen zijn hergebruikt, zoals kozijnen, deuren, lichtknoppen en wastafels;
  • Onbruikbare materialen worden gerecycled.

Wonen in een kunstwerk

In de oude Woonwinkel lag een bijzondere tegelvloer, die 25 jaar geleden is ontworpen door kunstenaar Peter Struycken. Deze tegelvloer is blijven liggen en vormt de basis voor de nieuwe kleuren. Hier is Peter Struycken opnieuw voor gevraagd, samen met architecten|en|en, die ook 25 jaar geleden al betrokken waren bij het ontwerp van het gebouw.

Deze samenwerking leverde dit bijzondere resultaat op. De figuren en kleuren verwijzen weer terug naar het kunstwerk en op de ramen aan de straatzijde is een folie aangebracht als raambekleding. Het geeft het woongebouw een goede uitstraling en het kunstwerk is ook van buitenaf zichtbaar en herkenbaar.