Kozijnen na expeditie weer terug in Geestenberg

Op zaterdag 25 maart is de Kozijnenkas in Geestenberg feestelijk geopend door bewoners en Woonbedrijf! Het wordt een ontmoetingsplek voor bewoners, waar iedereen welkom is. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd rondom duurzaamheid, biodiversiteit en groen. Natuurlijk is er ook een moestuin in en om de kas.

Kozijnenkas op expeditie

De Kozijnenkas is opgebouwd uit oude kozijnen uit de woningen in Geestenberg. Toen we de 269 woningen in 2013 renoveerden, zagen we dat sommige kozijnen nog bruikbaar waren. Die hebben we bewaard in de ‘kozijnenbank’. Nu duiken de kozijnen op bij allerlei projecten. De kozijnen zijn genummerd, zodat we bij kunnen houden waar ze zijn.

De kozijnen zijn bijvoorbeeld gebruikt voor het Glaspaviljoen op Strijp-S, een ontmoetingsplek voor bewoners. Ook gebruikten we ze voor paviljoens op de Dutch Design week van 2013 en 2014. Deze Kozijnenkas stond ook op de Dutch Design Week. Daarna stond hij bij PIT040. En nu is hij terug in Geestenberg.

Duurzame projecten in Geestenberg

Tijdens de opening konden bewoners natuurlijk de Kozijnenkas bezoeken. Maar er was meer te zien. Bijvoorbeeld de Nachtvlinder, Aquatheek, Gewildgroei en informatie over het leggen van een groen dak. Ook bijzonder was de regenwaterwasserette. Bewoners konden hier hun auto of fiets laten wassen met regenwater.

Al deze projecten worden opgezet in het kader van Groen Geestenberg. Hiermee wil Woonbedrijf bewoners laten zien dat de woonomgeving uit meer bestaat dan alleen stenen en straten. We wonen in een ecosysteem. We willen bewoners bewust maken van het ecosysteem waar zij in wonen.

Woonbedrijf en duurzaamheid

Als grootste woningcorporatie van de regio heeft Woonbedrijf de verantwoordelijkheid en het vermogen om te bouwen aan een duurzame leefomgeving. Dit begint bij onszelf, in onze eigen organisatie.
In ons dagelijkse denken en doen, kiezen we telkens voor de meest duurzame oplossing. En dat voelt logisch, ook voor onze klanten en samenwerkingspartners.

Kortom: duurzaamheid is voor ons gewoon de goede dingen doen.

Kijk voor duurzame projecten in Eindhoven op 040goedbezig.nl.