Zo'n 3 maanden geleden kregen de eerste huurders van Woonbedrijf en 'thuis een aanbod voor het installeren van zonnepanelen. Nu al profiteren de eerste bewoners van de zon. Door het aanbieden van zonnepanelen zetten ’thuis en Woonbedrijf een grote stap in het verduurzamen van hun bezit. Hiermee verlagen zij de woonlasten van de huurders en verminderen zij de uitstoot van CO2.

In totaal maken er bij 'thuis 237 huurders gebruik van het aanbod, waarvan 53 in Eindhoven. Bij Woonbedrijf doen er nu 214 huurders mee, waarvan 170 in Eindhoven.

In deze video vertellen Ingrid van Gijzel van Woonbedrijf en Luc Reusken van 'thuis over de samenwerking.

Lees meer over zonnepanelen >

Eerste zonnepanelen geactiveerd

Op 29 mei activeerde wethouder Yasin Torunoglu de zonnepanelen van meneer en mevrouw Brown op de Kaartmakersring in Tongelre. Zij maakten als een van de eersten gebruik van het aanbod. Onder andere Paul Terwisscha van Scheltinga en Luc Severijnen, directeuren van Woonbedrijf en 'thuis, waren erbij aanwezig.

Buurtbeheerder Johan van de Sande maakte deze video van de dag:

Aanpak

Dit jaar ontvangen huurders in een aantal geselecteerde buurten in Eindhoven en omgeving een aanbod voor het leggen van zonnepanelen op hun woning. Dat gebeurt in fases. Daarbij kijken we onder meer naar de ligging van de woning, de constructie van het dak en of er voldoende schaduwvrije ruimte is op het dak.

Huurders kiezen zelf of ze gebruik willen maken van het aanbod. Ze betalen hier een vast bedrag per maand voor via de servicekosten, vanaf 12,64 voor 6 panelen. Dit bedrag staat 25 jaar vast; de technische levensduur van de zonnepanelen.

Waarom zou een huurder gebruikmaken van het aanbod?

Dat is in 3 woorden samen te vatten: groen, geld en gemak.

  • Groen: zonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. Hierdoor zijn er minder fossiele brandstoffen nodig en dat is goed voor het milieu. Met het opwekken van schone energie dragen de huurders bij aan een duurzamere wereld.
  • Geld: met zonnepanelen wekt men zelf stroom op. Hierdoor betaalt de huurder minder voor het elektriciteitsverbruik.
  • Gemak: de installateur 365zon legt de zonnepanelen in één dag op het dak. De huurder heeft er verder geen omkijken meer naar.