Woonbedrijf verhuist naar Wal 2, Woonwinkel krijgt woonbestemming

Vanaf 4 januari 2016 werken alle medewerkers van Woonbedrijf vanuit één kantoor aan Wal 2 in Eindhoven. De kantoorpanden die we achterlaten aan Europalaan 7 en Willemstraat 28 toveren we om tot betaalbare huurwoningen. Zo laten we geen lege kantoren achter én zorgen we voor nieuwe woonruimte in Eindhoven. Zo geven we de panden terug aan de stad.

Woningen in Woonwinkel Europalaan 7

In ons kantoor aan Europalaan 7 zit nu nog de Woonwinkel van Woonbedrijf. Dit kantoor verbouwen we tot 48 kleine appartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens tot 23 jaar. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het voorjaar van 2016.

Er komen 9 splitlevelwoningen in het gebouw, diverse studio's en appartementen met één slaapkamer. De huurprijs van de meeste woningen komt onder de 403 euro te liggen, zodat jongeren huurtoeslag voor de woningen aan kunnen vragen. Aan de buitenkant van het gebouw verandert weinig.

Bijzondere tegelvloer

Architect Arie van Rangelrooij van en│en│ Architecten was 25 jaar geleden al betrokken bij het ontwerp van Europalaan 7. Nu werkt hij ook mee aan de transformatie. In de huidige Woonwinkel aan de Europalaan ligt een tegelvloer, die is ontworpen door kunstenaar Peter Struycken. Deze vloer blijft intact en hij heeft meegedacht over het kleurgebruik.

Woningen in kantoor Willemstraat 28

Ons kantoor aan Willemstraat 28, waar nu de Woonwinkel van Vestide zit, verbouwen we ook tot woningen. Hierin komen 101 studio's voor jongeren tot 23 jaar. Midden in het centrum van Eindhoven! Meer over deze woningen leest u in het nieuwsbericht over de woningen op Willemstraat 28.