Feestelijk einde renovatie en start aanbod zonnepanelen

De duurzame renovatie van de 226 woningen in de Aireywijk in Gestel is klaar. Op 10 maart vierden we dat samen met de bewoners. Tegelijk vierden we de start van een nieuw project in de buurt: bewoners mogen zonnepanelen op hun dak laten leggen. Samen met bewoners maken we van de Aireywijk een duurzame buurt!

Viering einde renovatie

Tijdens een gezellige inloopmarkt kregen de bewoners informatie over allerlei manieren om energiezuinig te wonen en om de buurt duurzaam te maken. Want dat gaat verder dan alleen duurzame maatregelen nemen. Woonbedrijf wil de bewoners laten zien hoe ze die maatregelen toe kunnen passen. Zo kunnen ze energie en dus kosten besparen en de buurt groener maken.

Door alle kraampjes te bezoeken en de antwoorden te vinden op een aantal vragen over duurzaamheid, maakten de bewoners ook nog kans op een leuke prijs.

De renovatie van de Aireywijk

Alle bewoners kregen nieuwe dakbedekking, dakisolatie, opgeknapte gevels en extra maatregelen voor de brandveiligheid. Deze maatregelen zijn gratis voor de bewoners.

Ook mogen de bewoners kiezen voor extra pakketten met maatregelen. Die zorgen voor extra comfort en energiebesparing. Bewoners betalen hiervoor met een kleine huurverhoging, maar die verdienen zij weer terug door de besparing op energie. Zoals een bewoner aangaf: "Mijn huurverhoging betaal ik uit mijn energiebesparing en ik houd nog over."

Met het programma WoonConnect zien bewoners wat elk pakket kost aan huurverhoging én wat het oplevert aan energiebesparing. Zo kunnen zij een goede keuze maken. De bewoners hebben nog 6 jaar de tijd om een pakket te kiezen, maar al 60% maakte deze keuze. We hopen dat alle bewoners in 2022 voor een duurzaam pakket hebben gekozen!

Duurzame aannemer

Woonbedrijf koos voor Caspar de Haan als aannemer, omdat dit bedrijf het duurzaam en klantgestuurd renoveren kent. Caspar de Haan luisterde goed naar de wensen van bewoners. Ook dacht de aannemer na over bijvoorbeeld het verkeer in de wijk, hergebruik van materialen en het sorteren van afval.

We vroegen bewoners voor tijdens en na de renovatie naar hun ervaringen met de werkzaamheden. Zij waren tevreden en gaven het project en de aanpak een 8. Een resultaat waar we erg trots op zijn.

Zonnepanelen

Bewoners van de Aireywijk kunnen nu ook kiezen voor zonnepanelen. Zelf energie opwekken betekent nog een besparing op de energiekosten. Die besparing is meestal groter dan de kosten die zij betalen voor de zonnepanelen via de servicekosten. Natuurlijk krijgen de bewoners een persoonlijke berekening van de installateur als zij interesse hebben.