76 appartementen aan Dortmunderkade van Laurentius naar Woonbedrijf

Woonbedrijf neemt op 13 december Waterburcht Amerlingen in Helmond over van woningcorporatie Laurentius. De huurders van de 76 woningen aan de Dortmunderkade blijven er gewoon wonen. We verwelkomen de bewoners van Waterburcht Amerlingen graag als nieuwe huurders!

Nauwelijks gevolgen voor huurders

We bereiden de overdracht zorgvuldig voor met Laurentius. Ook hebben we vooraf overlegd met de huurdersorganisaties van Woonbedrijf en Laurentius en alle huurders hebben een brief met meer informatie gekregen. Binnenkort maken onze medewerkers persoonlijk kennis met de huurders.

De overname heeft nauwelijks merkbare gevolgen voor de huurders. Zij houden dezelfde huurovereenkomst, met dezelfde rechten en plichten.

Woonbedrijf in Helmond

Woonbedrijf verhuurt ruim 32.000 woningen. Hierin vinden zo’n 70.000 mensen hun thuis in Eindhoven en de regio.

Paul Tholenaars, directeur Wonen: "Woonbedrijf staat voor goed en betaalbaar wonen in een prettige buurt. Dit gaan we ook in Helmond bieden. In Helmond gaat Woonbedrijf ook een aantal nieuwbouwprojecten opstarten. Leuk dat wij hier binnenkort onze eerste huurders welkom kunnen heten."

Verkoop woningen door Laurentius

Laurentius bood de woningen te koop aan omdat deze buiten n het kerngebied, Breda en Alphen Chaam, liggen. Daarnaast versterkt deze verkoop de financiële positie van Laurentius. De woningcorporatie verkent ook de mogelijkheden om andere wooncomplexen buiten het kerngebied in Vlissingen, Tholen, Goes, Terneuzen, Bladel, Terheijden, Tilburg en Roermond te verkopen.

Mara van der Lans, manager wonen van Laurentius: "We zijn verheugd dat deze transactie tot stand is gekomen. Laurentius kan zich hierdoor nog meer focussen op de kerntaak in Breda en Alphen Chaam: samen met bewoners en samenwerkingspartners het bieden van een thuis, goed en betaalbaar wonen, voor onze bewoners."