In februari 2020 zijn we gestart met de renovatie en verbetering van de 232 Airey-woningen in Lievendaal. Daarna lagen we stil door corona, maar konden de uitvoering in juni weer oppakken met inachtneming van de nodige maatregelen. We hopen dat we de renovatie in het voorjaar van 2021 kunnen afronden.

Op weg naar een energiezuinige buurt

Het renovatieplan bestaat uit 3 onderdelen: onderhoud, comfortpakket (isolatie dak, gevel en vloer) en zonnepanelen. Het onderhoud is gratis en voeren we uit bij alle woningen. Daarnaast bepalen bewoners zelf of ze kiezen voor een comfortpakket en/of zonnepanelen. Voor de keuzepakketten vragen wij een verhoging van de huur en/of servicekosten. Omdat de besparing op de energiekosten hoger is dan de huurverhoging, gaan bewoners erop vooruit.
Tot nu toe kiest 60% voor het comfortpakket en 45% voor zonnepanelen. We zijn erg blij met deze cijfers. Met deze energiebesparende voorzieningen zetten we een flinke stap naar een duurzame en energiezuinige buurt.

Contactloos renoveren

De medewerkers van Caspar de Haan werken al bijna een half jaar contactloos. Door het verhoogde risico op corona zijn de voorschriften verder uitgebreid. Behalve het dragen van schone mondkapjes zetten ze het werkgebied duidelijk af en bespreken met de bewoners waar ze wel of niet kunnen komen. Verder vermijden ze ‘kruiselings contact’ in de woning. Als de medewerkers de voordeur gebruiken, gebruikt de bewoner de achterdeur. Ook hebben we een extra rustwoning ingericht. We snappen dat het van bewoners extra inspanning vraagt en zijn erg blij met hun medewerking, flexibiliteit en begrip.