Eerst de interesse peilen, daarna samen plannen maken
Woonbedrijf gaat vlakbij de Julianabrug in Helmond ongeveer 50 betaalbare huurappartementen bouwen. De bouwplannen zijn nog niet klaar. Voordat we beginnen met het schetsen en tekenen van de woningen, willen we weten wie hier zou willen wonen en hoe. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden voor Ons Oostende!

Bijzondere aanpak Ons Oostende
Vaak worden bouwplannen achter een bureau en tekentafel bedacht. Maar bij Ons Oostende gaat het heel anders. Woonbedrijf nodigt toekomstige bewoners uit om samen het plan te maken voor deze woonplek.

Tot half april 2017 kunnen geïnteresseerden een enquête invullen met hun woonwensen. De uitkomsten van de enquête zijn de basis en het vertrekpunt. Deze bepalen hoeveel woningen er komen van welke woningtypes en met welke huurprijzen. Vanaf half april gaan we samen met geïnteresseerden aan de slag om Ons Oostende verder in te vullen.

Kaders
De huurprijzen en woningtypen zijn dus nog niet bekend, maar het worden betaalbare woningen. Ook kunnen we nog geen impressie laten zien, omdat de klant samen met ons gaat bepalen hoe het eruit komt te zien.

Natuurlijk staan sommige kaders al vast. Zo letten we goed op kosten om de woningen betaalbaar te houden en we willen toekomstbestendig bouwen. We behouden de kwaliteit van het groen en het water. Verder moeten we ook voldoen aan allerlei wettelijke normen zoals het bouwbesluit, parkeernormen en geluidsbelasting. De gemeente zal straks toetsen of de plannen daaraan voldoen.

Locatie
Vlakbij de Julianabrug, op de hoek van Oostende en de Kanaaldijk N.O in Helmond, ligt de plek waar de appartementen zullen verrijzen. Vroeger stond hier het postsorteercentrum van de PTT. Straks is het een fijne woonplek aan de rand van het centrum en vlakbij het water.

Op loopafstand zijn er allerlei voorzieningen, zoals de Albert Heijn XL, een sportcentrum met zwembad en diverse scholen. Het centrum van Helmond is makkelijk te voet of met de fiets te bereiken. Bekende plekken in de buurt zijn de watertoren, de Bundertjes en de markante woningen van Kasteel Noord.

Woonbedrijf in Helmond
Woningcorporatie Woonbedrijf verhuurt zo’n 32.000 woningen en werkt al jarenlang aan wonen in Eindhoven en de regio. Vanaf nu ook in Helmond.

Woonbedrijf stelt haar mogelijkheden graag beschikbaar voor de sociale huisvestingsmogelijkheden in Helmond. Daarvoor werken we nauw samen met de Helmondse woningcorporatie Volksbelang en de gemeente Helmond.