Goed nieuws voor onze huurders! De meeste huurders krijgen dit jaar geen huurverhoging. Alleen de huren hoger dan 710,68 euro verhogen wij met 0,3%. Zo zorgen we ervoor dat wonen betaalbaar blijft voor onze huurders. Dat vinden wij én Stichting Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf (HVW) belangrijk.

0% huurverhoging
In 2017 is er geen huurverhoging voor:

  • Alle woningen van Woonbedrijf en Vestide met een huurprijs tot 710,68 euro;
  • Alle garages, bergingen en parkeerplaatsen;
  • De economie trekt aan. Toch is het inkomen van veel huurders niet gestegen dit jaar. Om het wonen voor hen toch betaalbaar te houden, verhogen we de huurprijs dit jaar niet. Wij zijn financieel gezond en kunnen dit dragen.


0,3% huurverhoging
Alle woningen met een huurprijs vanaf 710,68 euro krijgen 0,3% huurverhoging. Dat is het inflatiepercentage. Deze woningen vallen niet onder de huurtoeslaggrens en zijn dus geen sociale huurwoningen. Maar ze zijn wél heel belangrijk voor een groep mensen die maar moeilijk een woning kunnen kopen.

Voor deze woningen geldt er geen maximale huurverhoging vanuit de overheid. Maar we moeten wel een groter onderscheid maken tussen sociale huurwoningen en andere huurwoningen. Dat komt door de nieuwe Woningwet. Wij doen dit beperkt, met een kleine huurverhoging van 0,3%.

Servicekosten
De jaarlijkse huurverhoging gaat alleen over de kale huur. Bovenop de kale huur betaalt u misschien servicekosten. Bijvoorbeeld voor het schoonhouden van het trappenhuis van een flatgebouw of voor het onderhoud van groen.

Van de servicekosten krijgen de meesten elk jaar voor 1 juli de jaarafrekening. Hierin staat onder meer hoeveel servicekosten u het komende jaar gaat betalen. Dat kan een hoger of lager bedrag zijn dan nu. In deze brief staat voor alle duidelijkheid uw totale huurprijs voor het komende jaar.

Huurverhoging in eerdere jaren
Elk jaar houden we de huurverhoging zo laag mogelijk. We vinden dat onze huurders goed én betaalbaar moeten kunnen wonen, in een prettige buurt. Daarom kozen we er in 2015 ook voor om de huren niet te verhogen. In 2016 verhoogden we de huren alleen met het inflatiepercentage van 0,6%.