De eerste huurders van de 64 appartementen bij het winkelcentrum Boulevard Zuid in Eindhoven kregen deze week de sleutel van hun nieuwe woning. Dat leverde blije gezichten op en sommigen gingen meteen aan de slag!

De appartementen zijn verdeeld over twee bouwblokken. Elk appartement heeft twee slaapkamers, een balkon, apart toilet, badkamer en een aparte berging. De appartementen zijn gelijkvloers en bereikbaar met een lift. De meeste appartementen hebben aan de achterkant zicht op een mooie daktuin. Dit is een kijktuin op het dak van de winkels. In plaats van uitzicht op grijze dakbitumen en dakgrind hebben de huurders een groen uitzicht als de tuin volgroeid is. De tuin heeft naast een mooi uitzicht nog meer voordelen. Het heeft een goede waterberging, zorgt voor minder warmteopwekking in dit stedelijk gebied en voor meer biodiversiteit.

De woningen hebben twee huurprijzen: € 586,50 of € 628,50 (exclusief € 30,00 servicekosten). De nieuwe bewoners krijgen tussen 4 en 25 april de sleutel (zodat er niet 64 huishoudens tegelijkertijd verhuizen). In totaal reageerden 625 geïnteresseerden op de 64 huurappartementen. Een kwart van de kersverse bewoners komt uit de wijk Nieuwe Erven. De appartementen met lift zijn voor deze wijk een aanvulling op de bestaande woningbezit. Huurders uit de wijk kregen bij de eerste verhuring voorrang. Mensen in de wijk die niet meer trappen kunnen lopen hebben nu een (woon)alternatief in hun eigen omgeving en binnen hun bestaande netwerk.