Hoe zorg je ervoor dat bewoners van zeven appartementenblokken toch van een eigen tuin kunnen genieten? Je parkeert gewoon 85 flinke plantenbakken op het dakterras. En je nodigt je medebewoners uit om te komen tuinieren en genieten. Met een beetje hulp van Woonbedrijf en een paar fijne leveranciers, maak je zo je eigen groene stek op vier hoog.

Tejo, Timon en Sofie wonen pas op SPACE-S. Ze gingen met nog 4 andere bewoners aan de slag om een ontwerp te maken voor een gezamenlijk groen dakterras. Ze presenteerden hun ideeën met schetsen en modellen aan de toekomstige bewoners van SPACE-S en in het voorjaar gingen ze aan de slag met de aanleg. Een aantal leveranciers adviseerde over wat wel en niet handig was op vier hoog. De bewoners kochten de spullen in, lieten zich adviseren, beheerden het budget en regelden afspraken met leveranciers.
Net een soort onderneminkje dus.

In maart werden 85 loodzware plantenbakken en zandzakken naar boven gehesen met een hijskraan. Daarna werden de bakken zorgvuldig aangeplant. Het terras is een gezellige, gezamenlijke ontmoetingsplake geworden waar iedereen gebruik van kan maken. De planten worden verzorgd door een aantal bewoners. De daktuin is vóór SPACE-S, dóór SPACE-S.