Afspraken over betaalbare huurappartementen in centrumwijk
Gemeente Helmond en Woonbedrijf hebben afspraken gemaakt over het realiseren van 108 huurappartementen in het plan Suytkade. Het is goed nieuws dat de ontwikkeling weer op gang komt en dat er betaalbare huurwoningen komen. Na het tekenen van de overeenkomst starten we naar verwachting in de zomer van 2018 met bouwen en zijn de woningen medio 2019 klaar.

De woningen op Suytkade
De appartementen zijn voor huishoudens van één of twee personen, omdat daar veel vraag naar is. We gaan uit van appartementen met één of twee slaapkamers. De huurprijs ligt tussen 570 en 625 euro, dus huurtoeslag is mogelijk.

We verhuren de appartementen via onze website als we verder zijn met de bouw. Als u interesse heeft, kunt u zich vast inschrijven als woningzoekende bij ons. U kunt dan reageren op de appartementen als deze in ons woningaanbod staan.

Ontwerp
De appartementen komen in gebouwen met vijf woonlagen:

  • 32 appartementen op de hoek van de Hoogeindsestraat/ Kanaalboulevard;
  • 38 appartementen op de hoek van de Suytboulevard/ Frontonstraat;
  • 38 appartementen op de hoek van de Kanaalboulevard/ Timpaanstraat.

We weten nog niet precies hoe de woningen eruit gaan zien. Op basis van de afspraken met de gemeente starten we met het ontwerp.

Woonbedrijf en Helmond
In juni 2016 sloot Woonbedrijf een samenwerkingsovereenkomst met Volksbelang, waarbij Volksbelang drie projecten in Helmond heeft overgedragen aan Woonbedrijf:

  • Heistraat
  • Ons Oostende
  • Paulus Potterlaan

We werken samen met Volksbelang de zaken rondom het beheer van de woningen uit.

Sociale woningen op Suytkade
Paul Terwisscha van Scheltinga, directeur Woonbedrijf: "Woonbedrijf is blij dat ze kan bijdragen aan de voltooiing van Suytkade. Nu kunnen er ook mensen met een smalle beurs gaan wonen. We staan voor goed en betaalbaar wonen en we stellen onze mogelijkheden graag beschikbaar voor de uitbreiding van de sociale huisvesting op Suytkade en in Helmond. We bieden woonruimte tegen een betaalbare prijs, met prima service, en met oog voor het samenleven in de buurt."

Mooie stap in afronding unieke wijk
Wethouder Frans Stienen vindt het een goede ontwikkeling voor Helmond. "Woonbedrijf heeft de handschoen opgepakt om in Suytkade ruim honderd sociale huurwoningen te realiseren. Het plan voldoet niet alleen aan het programma voor nieuwbouwhuurwoningen in Helmond, maar is ook een mooie stap in de afronding van deze unieke woon-, leef-, cultuur- en sportwijk! Compliment aan Woonbedrijf is daarvoor op zijn plaats."

Suytkade is in Helmond een begrip, een woonwijk in het centrum met woningen voor diverse doelgroepen, met veel voorzieningen en het station in de buurt.