Onbezorgd wonen op leeftijd
Woonbedrijf renoveert Den Haagacker aan de Carolusdreef in Valkenswaard zeer ingrijpend. Het woongebouw voor senioren voldeed niet meer aan de huidige eisen, dus vernieuwen we het gebouw naar een eigentijds gebouw voor senioren die zelfstandig wonen. Rond de zomer van 2018 zijn de 105 huurwoningen voor 65-plussers en een ontmoetingsruimte klaar.

Den Haagacker en De Bogen
Direct naast Den Haagacker ligt zorgcentrum De Bogen van zorgorganisatie Valkenhof. Voor de renovatie deelden Den Haagacker en De Bogen allerlei voorzieningen. Nu komt er een logische en duidelijke splitsing. Den Haagacker en De Bogen krijgen eigen entrees, liften, trappenhuizen en installaties. Wel blijft er een doorgang voor de zorgverlening en de ontmoetingsruimte.

De nieuwe woningen in Den Haagacker
In Den Haagacker zaten 101 aanleunwoningen en een aantal algemene ruimten. Er komen 105 huurwoningen en een multifunctionele ontmoetingsruimte voor terug. Ook komt er een ruimte van ongeveer 200 m2 die Valkenhof gaat huren voor De Bogen. Het gebouw en alle woningen zijn toegankelijk voor rolstoelen.

De woningen verschillen in indeling en grootte, van 59 tot 121 m2. De huurprijzen liggen tussen de 550 en 705 euro, exclusief servicekosten. Ze kunnen bewoners kiezen welke woning bij hen past. De woningen zijn bedoeld voor 65-plussers die zelfstandig kunnen wonen. We verwachten dat we de woningen in het najaar van 2017 aan gaan bieden in ons woningaanbod.

Werkzaamheden begonnen
Aannemer Heijmans heeft het bestaande gebouw tot op het betonskelet afgebroken en bouwt het nu weer op tot het nieuwe gebouw. De Bogen heeft inmiddels al eigen installaties, de entreeruimte is veranderd en de ontvangstbalie is verplaatst. Rond de zomer van 2018 is het werk naar verwachting klaar.