​150 betaalbare huurappartementen en gezondheidscentrum zijn klaar
Op 4 juli vierden bewoners, Woonbedrijf, Archipel en de partners in het Gezondheidscentrum samen de opening van Zuiderpark. Op 20 april kregen de huurders van de 150 appartementen de sleutel al. Nu is ook het Gezondheidscentrum klaar. Met de oplevering van deze twee opvallende torens is de herontwikkeling van Gagelbosch in Gestel afgerond.

De vlag gehesen
Op dinsdag 4 juli daalden abseilers van de twee 50 meter hoge torens af met de Zuiderparkvlag. Ingrid de Boer, algemeen directeur Woonbedrijf en Anton Metske, bestuurder van zorggroep Archipel, namen de vlag in ontvangst. Door de vlag te hijsen, luidden zij een nieuw begin in voor de bewoners van Zuiderpark.

De woningen van Zuiderpark
De twee woontorens tellen elk 17 etages. In elke toren zitten 75 appartementen. Deze zijn 80 m2 groot en hebben 2 slaapkamers, een balkon en in de kelder een eigen berging en parkeerplaats. Er zijn drie typen appartementen, met een huurprijs tussen 585 en 675 euro exclusief servicekosten en parkeerplaats. De 30 appartementen van 585 euro zijn bereikbaar voor mensen met een smalle beurs. De appartementen zijn geschikt voor alle leeftijden.

Een aantal cijfers:
• De appartementen waren populair: 1.500 reacties kregen we binnen;
• De jongste bewoner is 21 jaar en de oudste 96;
• 46% van de bewoners komt uit Gestel;
• 42% van de bewoners komt uit de andere stadsdelen van Eindhoven;
• De laatste 12% komt uit andere gebieden in Brabant.

Gezondheidscentrum met wijkfunctie
Op de begane grond en de eerste verdieping zit het Gezondheidscentrum van Archipel. Hierin zitten verschillende zorgvoorzieningen, zoals fysiotherapie, een huisarts, GGzE, thuiszorg, prikpost, podotherapeut en een apotheek. Dit Gezondheidscentrum is voor de bewoners van Zuiderpark en voor de bewoners van de wijken in de buurt.