Van 29 juni t/m 27 juli presenteren wij de bijzondere expositie van (on)breekbaar in onze woonwinkel. De expositie bestaat uit kunstkistjes die kwetsbaarheid en kracht verbeelden, gemaakt door bewoners van Doornakkers, Vaartbroek en Gestel. U bent van harte welkom! Op woensdagmiddag 19 juli kunt u meedoen met een workshop en zelf zo’n kistje maken.

Tentoonstelling en workshop bezoeken
De tentoonstelling kunt u t/m 27 juli dagelijks bezoeken tussen 09.00 en 17.00 uur, in het kantoor van Woonbedrijf aan Wal 2 in Eindhoven. Op woensdag 19 juli kunt u tussen 13.00 en 16.00 uur meedoen aan de workshops. Deze duren ongeveer een half uur. Iedereen mag meedoen en het kost niets.

Over (on)breekbaar
(On)breekbaar is een community art project in Eindhoven en Haarlem. Mensen maken kistjes over kwetsbaarheid en kracht en hoe deze met elkaar verbonden zijn. Daarna gaan de kistjes op reis. Via een uitleenprogramma komen ze bij andere mensen terecht. Zij gaan een maand aan de slag met het thema van de kistjes. Ze beschrijven hun ervaringen in een schrift dat bij het kistje hoort.

Na een aantal reizen komt het kistje terug bij de maker, die reageert op wat de leners in het schrift hebben geschreven. Zo ontstaat er een dialoog over thema dat niet zo gemakkelijk is, tussen mensen die elkaar anders niet zomaar zouden tegenkomen.

Het project is opgezet door de VPSG in Haarlem en CommunicArte in Eindhoven. Het is uitgevoerd en verder ontwikkeld in samenwerking met ArtYvette en een groep kunstenaars.

(On)breekbaar en Woonbedrijf
Woonbedrijf zet regelmatig social designprojecten in om bewoners te betrekken bij het ontwerpen en realiseren van een fijne buurt. Bewoners, organisaties uit de buurt en een professionele ontwerper werken samen aan een vraagstuk uit de wijk. Soms is het resultaat een bank, inrichting van een terrein of lichtobject. Het Buurtcultuurfonds Woonbedrijf stimuleert en faciliteert deze projecten.

Ook (on)breekbaar is een voorbeeld van zo’n project. De afgelopen jaren werd (on)breekbaar ingezet in Doornakkers, Vaartbroek en Gestel. Nu zijn de kistjes te zien in onze woonwinkel, zodat bewoners kennis kunnen maken met een andere vorm van werken aan prettige wijken.