Zonnepanelen voor huurders Woonbedrijf
Duurzaamheid staat bij Woonbedrijf hoog op de agenda. Je energieverbruik verminderen is al lang geen ‘geitenwollensokken-onderwerp’ meer. Dat vinden ook veel van onze huurders. Met zonnepanelen op de daken van hun woningen krijgen zij de kans om hun elektriciteit zelf op te wekken.

In de Generalenbuurt deden wij een proef waarbij een deel van de huurders werd uitgenodigd om te kiezen voor zonnepanelen. Wil en Tonnie deden mee.
Ze vinden het belangrijk om in deze tijd het milieu een handje te helpen. Ook op andere manieren zijn ze bewust bezig met energie besparen. Ze douchen niet te lang, doen de lichten uit, de tussendeuren dicht en de kachel een graadje lager. Nieuwe apparaten worden alleen gekocht als ze energiezuinig zijn. Met de zonnepanelen erbij zetten ze nog een stapje verder richting duurzaam wonen. En het financiële voordeel is een mooie bijkomstigheid.

Woonbedrijf wil de uitstoot van CO2 verminderen. We kijken naar wat goed is voor onze huurders en voor het milieu. Op dit moment doen we een proef met zonnepanelen in een aantal buurten. Na 1 jaar evalueren we het resultaat. Dan bepalen we of en hoe we verder gaan met het aanbieden van zonnepanelen.