Woonbedrijf ziet de waarde van Tivoli, een wijk met een heel eigen gezicht. Wij willen de wijk sociaal en fysiek aantrekkelijk houden voor huidige en nieuwe bewoners. Dat doen we door duurzaam te investeren: in sociale activiteiten, onderhoud van de woningen en nieuwbouw. We zijn nu bezig met de voorbereidingen voor het derde onderhoudsproject: 110 woningen in Tivoli Rood (omgeving Giraffestraat).

Bewoners nemen kijkje in testwoning
Vanaf mei testen we alle werkzaamheden in een lege woning aan de Giraffestraat 11. We testen soms meerdere keren, zodat we straks minder verrassingen tegenkomen in de woningen. Op 10 juli hebben de bewoners uitgenodigd om een kijkje te nemen in de testwoning. De vragen en opmerkingen van bewoners nemen wij mee in onze voorbereiding.

Nieuwe test vervangen dak
We zijn begonnen met het dak. Dit ging er helemaal af, maar binnen een dag was het dak weer wind- en waterdicht! Het leverde echter meer schade dan verwacht. Daarom doen we nu een nieuwe test in een andere woning aan de Mammoetstraat 11. Het bestaande dakbeschot blijft bestaan. We leggen er een nieuw geïsoleerd dak overheen. De meeste werkzaamheden gebeuren vanuit de buitenkant. Het afwerken van de dakkapel gebeurt wel aan de binnenkant.

Wat testen we nog meer?
De schoorsteen en het dak inclusief dakkapellen aan de Giraffestraat zijn nu vervangen en geïsoleerd. Ook hebben we het voegwerk hersteld en de gevels schoongemaakt. De afgelopen weken hebben we nieuwe kozijnen met isolatieglas geplaatst. De keuken, douche en toilet zijn vervangen en we hebben een vaste trap naar de zolder gemaakt. We proberen eerst uit of een wasmachine naar boven kan en dan komen er leuningen. Verder hebben we wanden voor geluidsisolatie geplaatst. We gaan nu meten of het geluid minder wordt. Ook zijn we nog bezig met de aanbouw van de keuken.

Planning
Zodra alle testen zijn afgerond in de Giraffestraat 11 en Mammoetstraat 11 maken we het plan definitief. Voordat we echt beginnen, willen we in een bewoonde woning alle onderdelen uitvoeren. Zodat we van de bewoners horen wat het betekent als je in de woning woont tijdens het onderhoud. We kijken dan vooral wat we moeten afdekken en leeghalen, welke ruimtes de bewoner nog kan gebruiken en hoeveel last er is van geluid en stof.

We verwachten uiterlijk begin volgend jaar te starten met het onderhoud aan de eerste woning en alle woningen zijn eind 2018 klaar. In het laatste kwartaal van dit jaar willen we bij alle bewoners op huisbezoek gaan om uitleg te geven en keuzes op te halen.