Aan de rand van Drents Dorp ligt het Strijps Bultje, een viaduct waar de rondweg van Eindhoven overheen loopt. Bewoners uit Drents dorp hebben een haat liefde verhouding met het Bultje. Het is een lelijke betonnen kolos, en tegelijkertijd een historisch icoon.

Aan de ene kant van het Strijps Bultje ligt het Hoofdkwartier Drents Dorp. Aan de andere kant een grote lege ruimte. Tijdens de voorbereidingen voor de Dutch Design Week 2016 ontstond het idee om tijdens de looptijd van de expositie ook iets te doen met de grote lege ruimte aan de andere kant. Dat wat er gebouwd werd, moest later een definitieve plek in de wijk krijgen.

Het idee van een kabelbaan was geboren. Tijdens de DDW een publiekstrekker, maar later te gebruiken bij buurtevenementen onder het Bultje.

Kunstenaar Frans van der Horst ontwierp en bouwde samen met een groep bewoners de Wandelgondel. Een loopgondel waarmee inzittenden onder het Strijps Bultje door getransporteerd worden. De bouw en de van de Wandelgondel zorgde voor beweging in de buurt.

Inmiddels staat de Wandelgondel op zijn definitieve plek: omwonenden van de Apeldoornstraat zijn er blij mee: het is een plek voor de kinderen om te spelen, een plek om te zitten en elkaar te ontmoeten. Ze hebben besloten de boog te laten begroeien met klimop, en hebben als bijnaam inmiddels het ‘Drents Dorp Trouwlaantje’ bedacht.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Buurtcultuurfonds Woonbedrijf.