Zonder twijfel was het afgelopen zaterdag de groenste editie van de wijkmarkt in Geestenberg. Naast de kramen van bewoners met zelfgemaakte spulletjes en etenswaar, een kleine rommelmarkt, workshops en een open podium was Woonbedrijf aanwezig met gemeente Eindhoven, Operatie Steenbreek, Waterschap de Dommel en tuincentrum Soontiëns.

De afgelopen jaren zijn er veel projecten rond biodiversiteit, water en groen gedaan in Groen Geestenberg. Op de wijkmarkt lieten we onder meer zien wat de voordelen zijn van het ontstenen van je leefomgeving. En andersom wat de nadelen zijn van verstenen.
Ook groene daken kwamen aan bod. We vertelden waar een groen dak goed voor is en bewoners konden voorbeelddaken van Soontiëns bekijken. Voor een groen dak ‘in het wild’ konden bewoners gaan kijken bij de garages op de hoek van de Elmt met de Buyaard. Hier zijn twee twee typen groene daken aangelegd: een sedumdak en een natuurdak. Veel bezoekers vonden de groene daken interessant en een aantal van hen wil graag op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen hierover bij Woonbedrijf. Dat gaan we natuurlijk doen.

Kinderen konden een eigen tuintje maken. Onder het motto ‘tegel eruit, tuin erin’ maakten tientallen kinderen een eigen tuintje in een doos, die ze een plekje kunnen geven in hun tuin.