Met 425 man aanpakken voor SWZ!
De tweejaarlijkse Medewerkersdag van Woonbedrijf, woningcorporatie uit Eindhoven, is geen gewoon uitje. Op donderdag 12 oktober waren we te gast bij SWZ op de locatie Zonhove in Son en Breugel. SWZ Zonhove biedt kinderen en volwassenen met een (ernstige) meervoudige en/of lichamelijke beperking wonen, werken, leren en vrijetijdsbesteding in een zorgzame beschermde, en veilige omgeving.

Klussen
Vele handen maken licht werk, dus er zijn een heleboel klussen gedaan zoals het bouwen van een verkoopstalletje met een broodoven bij de boerderij. Daar hebben nu ook de varkens een varkenshok met een heuse varkenspoel gekregen. De torenspits is opgeknapt, met name het voegwerk en het belmechanisme is gerepareerd. Verder is er een hellingbaan voor rolstoelgebruikers bij activiteitencentrum D’n Tref, de bestrating is gelegd in de vorm van een zon. In activiteitencentrum D’n Tref is een schuifwand geplaatst en vele meters muur geschilderd. Daar is ook een terras aangelegd waar de cliënten voortaan heerlijk kunnen genieten in het zonnetje.

Er is ook een grote wens van cliënten in vervulling gegaan; langs de weg die over het terrein loopt zijn drie zebrapaden aangebracht om de veiligheid te vergroten. Verder heeft ook het groen de nodige aandacht gekregen en zijn er op verschillende locaties op het landgoed planten verplant en waar nodig aangevuld met nieuwe. Daar kan iedereen heerlijk van genieten. Ook werden cliënten in de watten gelegd door Woonbedrijfmedewerkers, met hen zijn allerlei activiteiten gedaan zoals bingo, levend ganzenbord, muziekspel, Disneyquiz en Ren je Rot. Dus voor de cliënten werd het ook een bijzondere dag.

Helpende hand
Voor Woonbedrijf is de Medewerkersdag een dag waarop de woningcorporatie haar maatschappelijke betrokkenheid wil tonen. De keuze voor SWZ Zonhove was snel gemaakt, zegt Ingrid de Boer van Woonbedrijf: "Bij de keuze voor een project wordt gezocht naar een organisatie in de regio Eindhoven die een helpende hand kan gebruiken en een belangrijke functie in en voor de buurt heeft. Bij Zonhove kon deze doelstelling prima vervuld worden."

Samenwerking
Woonbedrijf en SWZ werken al lange tijd samen; zo heeft Woonbedrijf in de Palladiostraat in Eindhoven een activiteitencentrum voor SWZ gerealiseerd. Op de 1e en 2e etage van dit gebouw zijn 12 betaalbare zorgappartementen voor cliënten van SWZ.

SWZ is verheugd dat ze is uitgekozen door Woonbedrijf. Er is zoveel moois is er gerealiseerd, dat zou anders niet mogelijk geweest zijn. Zonhove is een woon-, werk-, en vrijetijdslocatie voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. We doen we heel veel activiteiten samen met de buurtbewoners, dus ook de omwonenden gaan meeprofiteren van wat er door Woonbedrijf gerealiseerd is.