Expositie tijdens de Dutch Design Week
Woonbedrijf vindt dat iedereen goed moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een leefbare buurt. Maar wat is prettig wonen? En wat betekent dat voor het samen leven, voor de buurt, voor de woningen? Dat weet niemand beter dan de bewoners zelf!

Bewoners geven samen met ons vorm aan hun buurt. Co-design maakt daarom al jaren deel uit van ons werk en van onze buurten. Samen met bewoners, social designers en architecten ontdekken we steeds nieuwe manieren waarop design buurten beter maakt. Tijdens de Dutch Design Week van
21 tot en met 29 oktober tonen wij u een selectie van deze buurtprojecten.

SPACE-S
Een bijzondere nieuwe buurt met 402 woningen op Strijp-S, omdat bewoners mede-opdrachtgever geweest zijn. Deze wijk is nu écht van en voor de bewoners.

Gerretsonhof
Voor de bouw van Gerretsonhof in Prinsejagt nodigde Woonbedrijf bewoners uit om mee te denken. Zo kwamen we erachter dat de buurt behoefte had aan woningen voor senioren die langer zelfstandig in hun eigen wijk willen blijven wonen.

Coevering
Zeven galerijflats, pal aan de rand van het bos in de Geldropse wijk de Coevering. Hoe is het om in de flats te wonen? Wat is goed, wat kan beter? De bewoners zijn trots op het bos en wonen is er best oké. Maar dat de uitstraling kan wel beter. Dat is meteen samen met de bewoners opgepakt.

Aurora
Internationale studenten aan de TU/e lijken soms weinig aansluiting te zoeken of te vinden in de stad. Voordat we startten met de bouw van Aurora, met 303 studentenwoningen op het campusterrein, inventariseerden we de behoeften en wensen van de toekomstige bewoners. De belangrijkste wens was een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte.

Alreywijk Genderdal
De woningen in de Aireywijk Genderdal waren toe aan een opknapbeurt. Een mooie kans om er de duurzaamste wijk van Eindhoven van te maken, vond Woonbedrijf. Maar duurzaamheid was niet het allereerste waar de bewoners zelf aan dachten. Tijdens ‘keukentafelgesprekken’ ontdekten we dat comfort, veiligheid en betaalbaarheid de belangrijkste wensen en behoeften waren.

De expo Way to Go-design is van 21 t/m 29 oktober dagelijks geopend; op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.