Tijs Rooijakkers heeft met het project Woensel Supertoll! de Waarderingsprijs 2017 gewonnen. Op 2 november was de feestelijke uitreiking van deze Cultuurprijs van Cultuur Eindhoven. Woonbedrijf feliciteert Tijs Rooijakkers met deze prijs. Wij ondersteunden Woensel Supertoll! in onze Woenselse buurten.

Over Woensel Supertoll!
Het project begon in 2013, als kunstwerk in het Van Abbemuseum. Rapper Fresku schreef teksten op planken en Tijs Rooijakkers maakte hier een grote tol van. Daarna ging de tol de buurten in.

Woonbedrijf nodigde sociaal ontwerpcollectief Tante Netty uit om workshops te organiseren in onze buurten in Woensel. In de workshop kwamen bewoners samen om te praten over hun drijfveren, talenten en wensen. Die schreven ze op houten planken. Tijs Rooijakkers maakte kunstwerken van deze planken.

Het bekendste kunstwerk en sluitstuk van het project is de grote supertol bij het nieuwe HOV-station bij WoensXL. Eerder werden al zwermen met planken in bomen gehangen op verschillende plekken in Woensel, bijvoorbeeld in het Henri Dunantpark.