Woonbedrijf gaat samen met aannemer Groenen Bouw & Onderhoud een energiezuinige proefwoning maken in Doornakkers. Op 12 december was er een informatiebijeenkomst voor bewoners.

Energiezuinige proefwoning
De proefwoning aan de Josef Israëlslaan wordt een zeer energiezuinige woning: goed geïsoleerd, met zonnepanelen en energiezuinige installaties. De woning heeft nu energielabel E. Na uitvoering van de verbeteringen heeft deze woning een veel beter label: A++. Voldoet de proefwoning aan onze verwachtingen, dan gaat de aannemer straks alle 202 woningen op dezelfde manier verbeteren.

Woonkosten blijven gelijk
De bijeenkomst was druk bezocht. Bewoners kregen informatie over de werkzaamheden en konden de kozijnen en stenen bekijken. Ook was er gelegenheid om vragen te stellen, bijvoorbeeld over de aanbouwen en over de kosten. Uitgangspunt is dat de woonkosten niet hoger worden, ook al voeren we een huurverhoging in. Dit komt omdat de energiekosten omlaag gaan. Dit gaan we testen in de proefwoning en als dat voldoet, dan bekijken we hoe we dit in een garantieverklaring met de bewoner kunnen vastleggen.