Op 9 december hebben beheerders van Woonbedrijf geholpen met het project ‘Zakgeldkanjers’ vanuit Dynamo Jeugdwerk. Het project is opgestart om kinderen tussen 10 en 12 jaar te leren hoe ze het beste met geld om kunnen gaan.

In dit onderdeel van het programma voerden de kinderen klusjes uit in hun wijk waarmee ze zakgeld verdiend hebben, natuurlijk allemaal Coronaproof. Ze hebben buiten afval geprikt en de wijk een stukje schoner achter gelaten. Ze hebben ook informatie gekregen over wat Woonbedrijf precies doet en gingen naar huis met een goodiebag. Een leuke en leerzame middag!

Het programma duurt in totaal 9 maanden. Het doel is om de kinderen te leren hoe leuk het is om zelf je geld te verdienen en hoe je daar vervolgens zo slim mogelijk mee om kan gaan. Wat ze daarin leren is heel breed. Van ‘hoe werkt een bank precies?’ tot ‘wat doet reclame met je?’. Ook houden ze een huishoudboekje bij en worden ze aan het denken gezet over hun toekomst en hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze financieel onafhankelijk kunnen leven.