Op 10 mei is op ludieke wijze de officiële start van de bouw van Boulevard Zuid in Eindhoven gevierd. De contouren van de nieuwbouw zijn ondertussen goed zichtbaar en de bestaande winkels aan de Heezerweg zijn vernieuwd. Alle reden voor de ontwikkel- en bouwcombinatie Hurks-Van Schijndel en Woonbedrijf om hier samen met betrokkenen en direct omwonenden op feestelijke wijze bij stil te staan.

Officiële handeling bouw Boulevard Zuid
Ingrid de Boer (algemeen directeur Woonbedrijf), Yasin Torunoglu (wethouder gemeente Eindhoven), Rob van Aken (planvormer), Erik Leijten (directeur Hurks vastgoedontwikkeling), Geert Schuurmans (directeur projectontwikkeling Van Schijndel Bouwgroep) en buurtbewoners Achil Janssen en Albert Pieters metselden samen de eerste muur als begin van de voltooiing van de winkelpassage. Na afloop brachten alle betrokkenen en direct omwonenden een toost uit.

Programma Boulevard Zuid
Boulevard Zuid wordt volledig vernieuwd. Het project omvat een revitalisering van de bestaande winkels en 45 woningen aan de Heezerweg. Daarnaast breidt het totale winkeloppervlak uit tot ongeveer 6.500 m². De bestaande woningen van Woonbedrijf zijn gesloopt. Hier komen 64 appartementen voor terug, die Woonbedrijf gaat verhuren. Het tussenliggende parkeerterrein is bestemd voor het winkelende publiek en bewoners.

Mills Architecten in Mierlo tekende voor het project. Medio 2015 startte de uitvoering en de oplevering is begin 2017 gepland.

Volwaardig en compleet wijkwinkelcentrum
Al sinds 1998 is het opwaarderen van het voorzieningenniveau binnen het stadsdeel Stratum een terugkerend thema. De wijk moest er lang op wachten, maar na veel scepsis en jarenlange onderhandelingen is de voltooiing van Boulevard Zuid in zicht. Eindelijk krijgt Stratum het volwaardige en complete wijkwinkelcentrum met appartementen waar het recht op heeft.

Bewoners uit de wijk die willen verhuizen naar een gelijkvloerse woning, kunnen in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.

Circa 85% van het winkeloppervlak is inmiddels verhuurd en er worden met diverse potentiele huurders gesprekken gevoerd. In de nieuwbouw komen vestigingen van supermarktketens Albert Heijn en Lidl. Ook opticienketen Pearl sloot recent een huurcontract af. Op dit moment zijn er nog een paar units beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de website van Boulevard Zuid.